Naar boven

Garment Care

Een van de makkelijkste dingen die je kunt doen is het goed zorgen voor je kelding. Om je aan te moedigen om goed te zorgen voor jouw aankopen, hebben we een paar eenvoudige tips & tricks.

Onderhoud van Je Kleding: Tips van Upto Date 

Vlekken Verwijderen

Behandel bevlekte kleding direct. Gebruik een mengsel van Marseillezeep en zuiveringszout (baking soda) als effectieve, natuurlijke vlekkenverwijderaar voor diverse vlekken.

Als je niet thuis bent, spoel de vlek dan met mineraalwater. Vermijd warm water, omdat dit de vlek kan fixeren. Vergeet niet: de wasmachine verwijdert zelden hardnekkige vlekken volledig.

Verfris Je Kleding

Je hoeft gedragen kleding niet altijd meteen te wassen. Hang ze uit om te luchten. Voor extra verfrissing, week je kleding een paar uur in een emmer met 1/5 witte azijn en 4/5 lauw water. Azijn doodt bacteriën en zorgt voor een frisse geur. Spoel de kleding daarna af met water op kamertemperatuur en laat ze drogen.

Alleen Wassen Wanneer Nodig

Wassen na elk gebruik is meestal overbodig. Was je kleding alleen wanneer ze echt vuil zijn om kleurvervaging en slijtage te voorkomen. Fris je kleding op door ze in de buitenlucht te hangen. Dit bespaart ook water. Ondergoed en sokken zijn de enige uitzonderingen die regelmatig gewassen moeten worden. Wanneer je wast, verlaag dan de temperatuur naar 40°C of zelfs 30°C om energie te besparen. Gebruik biologisch wasmiddel voor een milieuvriendelijker resultaat.

Droog Je Kleding in de Buitenlucht

Droog je kleding in de buitenlucht voor de beste impact op je kleding, het mileu en jouw portemonee. Gebruik kledinghangers om de vorm van je kleding te behouden.

Stomen in Plaats van Strijken

Stoom je kleding om kreukels en rimpels te verwijderen. Dit is zachter voor de stofvezels dan strijken en verfrist je kleding na meerdere keren dragen.

Hang je kleding eens in de badkamer als je gaat douchen. Zo stoom je de grootste kreukels er vast uit!

Repareeer Je Kleding

Verleng de levensduur van je kleding door ze te repareren. Probeer zelf eens een losse knoop aan te rijgen of herstel een klein gaatje met naald en garen. Maak van de gelegenheid gebruik om je kleding te personaliseren met je eigen ontwerpen.

Pilling op Breigoed Vewrijderen

Zelfs het fijnste breigoed is gevoelig voor pilling door wrijving. Verwijder voorzichtig de pilling met een scheerapparaat om je knitwear er weer als nieuw uit te laten zien. Zo blijven je favoriete kledingstukken in topconditie.

Bij Upto Date geloven we in zorgvuldige kelding verzorging. Volg deze tips voor een duurzame en stijlvolle garderoge!

FASHION WITH HAPPINESS!